UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 05 februari 2012

Kwakzalvergenezing met licht van Boswinkel

Je moet het bont maken, wil je als alternatieveling worden geschoffeerd door ‘prof. dr.’ Jan Keppel Hesselink van de Stichting Innovatief Onderzoek en onderwijs van Complementaire Behandelwijzen (IOCOB) in Bosch en Duin.

Lichtgoeroe Johan Boswinkel, die met zijn bio-fotonen al meer dan ‘25.000 mensen succesvol heeft behandeld voor hun merendeel chronische aandoeningen’, is het gelukt. Acupunctuurprofessor Hesselink schrijft op zijn website over de biofotonenpaus: ‘Een rood stoplicht voor Chiren en voor de biontologen. Zinloos om uw geld daarheen te brengen. Doneer dan liever aan Greenpeace’.

‘Autodidact’ Johan Boswinkel is uitvinder van wonderapparaten als Chiren en StarLight, waarmee is op te meten wat er met het lichaam aan de hand is waarna het apparaat direct aan de gang gaat met genezing om ‘optimale functionaliteit te bereiken’ . Boswinkel prutst al bijna dertig jaar apparaatjes in elkaar. Zijn fotonenvinding is inmiddels aan de zesde generatie toe. Het uiterst vage, perfide tijdschrift Ode presenteert hem als de wonderdokter die ‘weleens de sleutel tot de geneeskunde van de toekomst in handen zou kunnen hebben’. In de zomer vorig jaar schreef Ode-hoofdredacteur Jurriaan Kamp, in de jaren negentig een tijdje economieredacteur bij NRC Handelsblad maar sinds een paar jaar de weg kwijt een juichend artikel over Boswinkel en zijn ‘Helende kracht van licht’. Het septembernummer van Ode zat in september 2011 bijgevoegd bij NRC Handelsblad. Ode-lezers riepen het stuk recentelijk uit tot het beste artikel van 2011. Ode heeft ook een video gemaakt.

Voor diegene bij wie biontologie enigszins in de vergetelheid is geraakt, volgt hier een kort-door-de-bocht uitleg van de biofotonen coherentietherapie van Boswinkel. Lichaamscellen zenden licht uit, ieder met een eigen frequentie. Minstens honderdduizend lichtpulsen (biofotonen) per seconde. Organen, een samenraapsel van cellen, doen dit ook in gezamenlijkheid, bij eenzelfde frequentie. Is een orgaan stuk dan zendt het orgaan licht uit in een net wat andere, iets verschoven frequentie. Bovendien, luidt het geloof, heeft elke bacterie, virus en medicijn zijn eigen lichtfrequentie, waarmee ze zijn te herkennen en dus aan te pakken.

Biofotonen zijn een hersenspinsel van Fritz-Albert Popp. Boswinkel heeft een apparaat ontwikkeld, met de Chiren als de nieuwste en meest innovatieve versie, waarmee biofotonen kunnen worden gemeten en waarmee het lichaam ook bestuurd kan worden. Foute dingen kunnen geneutraliseerd worden, luidt het basisprincipe van de gelovigen. Een soort bioresonantie maar dan anders.

Het apparaatje van Boswinkel kan – naar eigen zeggen – lichaamsschade herstellen door onzichtbare lichtstraling, in de vorm van fotonen, in de juiste, precies omgekeerde frequentie het lichaam in te stralen: het slechte lichtsignaal wordt zo gedoofd, waardoor organen weer de oude worden en ze terugkomen in hun gezonde gareel.

Het apparaat van Boswinkel zoekt aansluiting bij zenuwmeridianen met de uiteinden aan handen en voeten, bekend uit de acupunctuur. De patiënt houdt hiervoor twee glazen elektrodes in zijn hand vast, of hij zet zijn voeten op een glazen plaat. Via handen en voeten kunnen niet alleen het wel en wee van zieke lichaamscellen worden gemeten, ze kunnen ook van een gezonde lichtfrequentie worden voorzien waardoor symptomen van de ziekte verdwijnen.

Uit de folder: ‘Met de ene glazen staaf neemt de Chiren (of Starlight) het licht op dat door het lichaam wordt uitgestraald. Dit licht wordt door glasvezelkabels doorgegeven aan de instrumenten. In de Chiren en Starlight wordt het licht gesplitst in harmonisch en disharmonisch licht. Het goede, harmonische licht, wordt versterkt teruggegeven aan het lichaam via de andere glazen staaf. Het disharmonische licht wordt geïnverteerd aan het lichaam teruggegeven. Doordat het geïnverteerde disharmonische licht het chaotische deel van het licht neutraliseert, worden de storingen opgeheven. Deze basisfunctie van de instrumenten is goed voor het opheffen van 70% van de storingen in het lichaam’.

De Chiren is een ‘biofeedback’-systeem waarmee ‘eigen licht er voor zorgt dat het lichaam en het immuunsysteem weer goed gaan werken’. Over de belangrijke werking en regulatie van biofotonen krijg je in het medische onderwijs niets te horen, is de klacht van uitvinder Boswinkel, oprichter van de Health Angel Academy.

Vrijwel elke klacht of ziekte is er mee te behandelen. Met vier à vijf behandelingen kan er al heel wat hersteld zijn. Een behandeling duurt anderhalf uur. Wel opletten: de eerste drie dagen na de behandeling moeten er minstens acht glazen water per dag worden gedronken, is het advies van biontoloog Boswinkel. Pas daarbij op met mineraalwater. Daarin zit doorgaans veel natrium, is te lezen in biontologie-adviezen.

Het ongebreidelde behandellijstje bevat aandoening als bacteriële en virale infecties, diabetes, hart- en vaatziekten, hoofdpijn, artrose, littekens, maagklachten. Recentelijk is daar whiplash bijgekomen. Met het apparaatje kan namelijk het ‘gescheurde en dus verstoorde energieveld’ hersteld worden, zodat alles daar weer lekker loopt, geloven coherentietherapeuten.

Verder: ‘als er zich ergens in het lichaam bijvoorbeeld lood of formaldehyde bevindt, zal het lichaam resoneren met de frequentie van lood en/of formaldehyde. We kunnen het lichaam dwingen deze stoffen af te voeren door de omgekeerde frequentie het lichaam in te sturen’.

Logisch toch.

Er zijn een paar maren: mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan, mensen met shunts, kunststof bloedvaten of varkenshartkleppen zijn niet behandelbaar.

En passant heeft Boswinkel in 1988 met zijn apparaat ook nog even de sprinkhanenplaag in Afrika opgelost, claimt de autodidact.

Boswinkel heeft zijn jarenlange praktijk in Badhoevedorp ingeruild voor een optrekje in het Noorse Drammen. De afgelopen jaren heeft hij talloze apparaten gesleten aan coherentietherapeuten in binnen- en buitenland die hij deels zelf opleidde.

Schrik niet, de Nederlandse vereniging heeft meer dan dertig praktiserende coherentie-kwakzalvers op haar lijst staan. Bij een van hen kun je ook met je paard terecht. Boswinkel heeft een vijftigtal Nederlandse kwakzalvers opgeleid (PDF).

Een aantal van de therapeuten claimen een mastergraad gescoord te hebben in complementaire geneeskunde aan de universiteit in het Oostenrijkse Graz. In werkelijkheid is dat een vaag interuniversitair instituutje dat niets van doen heeft met de universiteit in Graz. In het instuutje doen ze vreemde biofotonenonderzoekjes met apparaten van Boswinkel. Zo is de groeisnelheid van tarwezaadjes onderzocht, met en zonder apparaat. In het instituut, gevestigd in Slösch Seggau, ten zuiden van Graz, werken twintig ‘gekwalificeerde’ leerkrachten. Zij geven les aan studenten uit Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en Denemarken. De financiering is deels afkomstig van een EU-Projekt Leonardo da Vinci A/02/B/F/PP-124.205. Het instituut, en in het verlengde daarvan Boswinkel, claimt ondersteund te worden door dertig internationale universitaire instellingen. De twee Nederlandse in het lijstje met ‘kwaliteitscontrolerende’ instanties zetten de toon: het Instituut voor Etnobotanie en Zoöfarmacognosie (VOF) in Beek-Ubbergen en het Dutch University College for Social and Cultural Studies. VOF werd in 1995 opgericht door twee biologen naar eigen zeggen naar ‘aanleiding van het door hen opgestarte onderzoek naar het spontaan geneesplantengebruik door apen in de Apenheul (zoöfarmacognosie)’. Bij het al even vage universitaire college in Deventer kun je leraar worden in transcendente diepte meditatie en consultant Vedische Astrologie. Directeur/decaan van dit college is prof. dr. Will Dubbeling, die zich afficheert als professor van de Honolulu University en van de Intercultural Open University, waar hij ook is gepromoveerd. Een fake universiteit waar je titels kunt bestellen.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 08 november 2022

Bioresonantiebedrijf Herstart je Gezondheid heeft een dwangsom van 10.000 euro opgelegd gekregen, niet vanwege zijn kwakzalveractiviteiten maar om het ontbreken van een klachtenregeling.

artikelen - 16 september 2022

Met bioresonantie-apparaten als de CyberScan kunnen vitamine- en mineralentekorten worden opgespoord, denkt therapeut Hayo Bol. Bewijs ontbreekt.

artikelen - 16 november 2020

Acupuncturist Jan Keppel Hesselink prikt niet meer, hij ontdekte dat acupunctuur niet werkt.