UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 24 oktober 2012

Bruno BioStabil probeert op te staan

De Italiaan Bruno Santanera uit het Groningse Godlinze gelooft nog steeds heilig in zijn magnetische hangers.

Bruno BioStabil probeert op te staan

De producent en uitvinder van spullen als de genezende BioStabil probeert op allerlei manieren aan te tonen dat zijn BioStabil-hangers gezondheid brengen. Iedereen, die het tegendeel beweert, wordt voor de rechter gesleept. Zo ook de redactie van Tros Radar die in 2004 in een uitzending aan de hand van wetenschappelijke metingen aantoonde dat Santanera gebakken lucht verkoopt met een misleidende geur. De afgelopen jaren eiste Santanera verschillende keren in rechtszalen rectificaties van de Tros. Even zovele keren kreeg hij ongelijk.

Eind september stelde de Amsterdamse voorzieningenrechter Santanera opnieuw in het ongelijk. De Italiaan meende met ‘nieuwe’ informatie aan te kunnen tonen dat de Tros in zijn uitzending van 2004 onjuistheden heeft gemeld. De rechter laat in zijn uitspraak (PDF) echter geen spaan heel van het warrige betoog van de nepmagnetenkoning. Desondanks schermt Santanera dat de gerechtelijke uitspraak als een overwinning moet worden gezien, in navolging van zijn slecht lezende advocaat. De website Kloptdatwel? doet uitgebreid verslag van deze mislukte wederopstanding.

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 05 juni 2018

De VtdK heeft Stichting Nipkow verzocht de Ere Zilveren Reissmicrofoon 2018 niet toe te kennen aan kwakzalverij-liefhebber Tineke de Nooij.

behandelwijzen - 10 november 2014

Ze zijn er eindelijk, de Magnet4Go magneetzolen van Energetix. Langverwacht en vanaf vandaag leverbaar, een weldaad voor de voeten, claimt het bedrijf Energetix Nederland, één van de franchiseverkopers van magneetproducten van de gelijknamige Duitse fabrikant, in Bingen aan de Rijn, in midden Duitsland.

artikelen - 26 juli 2014

`Oeps! Google Chrome kan www.dokterroxs.nl niet vinden´, meldt de computer, gevraagd naar de website van de BIG-geregistreerde, homeopathische arts Jan Roxs, met een praktijk in Paterswolde.