UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 15 juli 2014

Anti-rookmassage om te lachen

`Doe een beetje normaal´, ligt aan de basis van de massagetechniek die Roos Smit in Vinkeveen gebruikt om rokers van hun verslaving af te helpen, zo lezen we maandag 16 juni in een artikel in Het Parool van verslaggever Hans van der Beek, ooit afgestudeerd aan de UvA.

Geschiedenis dat wel. Super-kritiekloos schrijft hij de onzin op die Smit hem influistert. Het zijn citaten die hier niet onvermeld mogen blijven.

Eerst even de feiten. Smit (inmiddels 56 jaar) is een masseuse die het betere knijpwerk toepast om blessures te lijf te gaan maar ook om allergieën en rookverslaving het hoofd te bieden, à raison van 50 euro per sessie. 

Als het om rookverslaving gaat, heet haar geknijp opeens Quantum Touch, een `methode waarbij de behandelaar een hoog trillingsveld rondom de zere plek creëert.´ Deze, zo schrijft Smit op haar website `zal door het proces van resonantie op een natuurlijke wijze op deze hogere trilling mee gaan trillen zodat de zelfgenezingskracht (de biologische intelligentie) zijn werk kan doen, hoe en waar dat dan ook in het lichaam nodig is. Het is een techniek om allergieën te verminderen, het lichaam wordt als het ware gereset.´

Wie het snapt, mag het zeggen.

Parool-journalist Van der Beek kent echter geen twijfels en weet masseuse Smit nog meer onzin te ontlokken. We lezen in zijn artikel. `Allergieën verdwijnen, scheve heupen gaan weer rechtstaan. Alleen als het niet is aangeboren. Je gaat weer terug naar je blauwdruk.´

En zo gaat dat ook met rokers. Hij tekent op: `quantum touch reset je lijf voor dingen waar je allergisch voor bent. Als je iets heel erg lekker vindt, of vies, dan ben je daar eigenlijk allergisch voor´, laat de masseuse uit Vinkeveen weten. Chocoladeliefhebbers heeft ze al eens van de chocola afgeholpen. Op de `slimme´ vraag van journalist Van der Beek hoe dit zit met rokers, antwoordt masseuse Smit dat dit haar nog niet is gelukt bij een rookverslaafde. Ze is optimistisch en zegt: `Mij nog niet.´ Ze is er al wel in geslaagd met haar gekneed te bewerkstelligen dat een rookster de eerste sigaret na de knijpbehandeling vies vond. Smit: `Kijk, je lijf geeft aan dat je niet meer allergisch bent voor tabak. Dan mag ik nog even de oren masseren. Want in de oren zijn alle organen vertegenwoordigd. Dus lekker masseren, ook de binnenkant en de randjes. Nu ben je van het roken af. Sommige lijven reageren heel snel. Met dat kloppen, prikkel ik de zenuwen in het ruggenmerg en die prikkelen ook weer de hersenen. Een beetje hocuspocus.´

De Parool-journalist tikt het op zonder blikken of blozen, zonder ook maar één kritische noot of vraag.

Er zijn in Nederland overigens meer quantum touchers die allergie te lijf gaan; sterker, er zijn in het alternatieve wereldje zelfs cursussen en certificaten te halen. `Genezen met je handen´ is een kreet die hiervoor wordt gebruikt.

Er zijn cursussen waarbij in level 1 de aanpak van de volgende aandoeningen wordt gedoceerd: hernia, scoliose, van rugklachten tot chronische darm en maagklachten, van spierpijn tot hoge bloeddruk, van migraine en hoofdpijnklachten tot aambeien en spataderen, van eczeem tot galbulten. In de workshop level II leer je opzienbarende aanvullende technieken, waarmee klachten zoals ADHD, ADD, HSP, autisme, heftige scoliose, kyfose en lordose, en alle andere vastzittende klachten kunnen worden aangepakt.

Met super-resultaten, lezen we.

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.

artikelen - 24 april 2018

Buitenlandrubriek met o.a.: Privéklinieken bieden kankerpatiënten alternatieve therapie aan tegen hoge prijs

behandelwijzen - 15 mei 2015

Barry Wentzel van het AOT-instituut in Maarssen, die claimt fanatieke rokers in een uurtje van hun verslaving af te kunnen helpen, is net als zoveel kwakgestemden, de grootste gelover in zijn eigen onzin. Een geloof in eigen kunnen dat de laatste jaren overigens tanende lijkt.