UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: P.M. Siegel | Geplaatst: 08 juni 2009

Toverdrank (2)

Holland’s Got Talent, en wel in de persoon van de klassieke Harense arts-homeopaat Harry van der Zee, die op 6 en 7 juni 2009 in Amersfoort het congres “Homeopathy for Developing Countries” organiseerde.

Toverdrank (2)
Als je het programma zo ziet, zou een wedstrijd in de sfeer van Britain’s Got Talent, waarbij een oorkonde uitgereikt wordt aan diegene die zijn wonderlijke overtuigingen het best voor het voetlicht weet te brengen, goed denkbaar zijn.

Behalve somatische ziekten, passeerde ook een ernstige psychiatrische aandoening als de posttraumatische stress stoornis (PTSS) de revue. Wie weet zal Harry van der Zee (hoofdredacteur van Homeolinks) zijn maatje Peter Chappell ooit voorbijstreven.

Onze voorzitter moet zich ook zorgen maken over zijn vakkennis op obstetrisch gebied, gezien de revolutionaire, diepgaande kennis van Van der Zee met betrekking tot het geboorteproces, die uit zijn (‘holistischer kunnen we het niet maken’) boeken Homeopathy for birth trauma en Miasms in Labour blijkt.

Wie echt tijd over heeft, kan zich in het gedachtegoed van de klassieke homeopaat met betrekking tot infectieziekten en epidemieën verdiepen op de volgende website, http://www.homeopathie-info.com/ en in de linkerkolom de items met acute ziekten en miasma’s aanklikken.

Het zou vermakelijk kunnen zijn, als het niet zo intriest was, getuige bijvoorbeeld het droevige relaas van de negen maanden oude baby Gloria (elders op deze site) die met homeopathische druppels door de ouders behandeld werd voor een uit de hand lopend eczeem en die overleed aan sepsis.

Een aantal jonge onderzoekers van Sense About Science heeft naar aanleiding van de aankondiging van het boven vermelde congres een brief aan de WHO geschreven, waarin ze de WHO vragen een veroordeling uit te spreken van de praktijk om homeopathie in te zetten tegen dodelijke aandoeningen als aids en malaria (zie de link rechtsbovenaan)

Ongetwijfeld zullen onze homeopaten zonder grenzen wetenschappelijk effectonderzoek naar hun behandelwijzen aankondigen. Een onderzoek naar de tevredenheid van de aldus behandelde patiënten lijkt mij ook zeer aan te bevelen, gesteld dat zij het kunnen navertellen.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

P.M. Siegel

psychiater

Gerelateerde artikelen

artikelen - 16 juli 2024

De Vereniging tegen de Kwakzalverij heeft vijf organisaties genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2024: tv-organisatie RTL, de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), het district Limburg XI van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG), het Ministerie voor Defensie en het opleidingsbedrijf RINO-Amsterdam.

artikelen - 09 juli 2024

Naar iemands foto kijken, om vervolgens die persoon van afstand een handje te helpen om door het leven te komen. Honderden - voornamelijk vrouwen - geloven hierin.

artikelen - 25 juni 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dokter verliest bevoegdheid wegens aanbevelen geluidtherapie / Oplichters proberen geld te verdienen aan Ozempic-hype.