Door: de Webredactie | Geplaatst: 26 juli 2012

De klad in homeopathie

Homeopathie ligt wereldwijd onder vuur, niet alleen in Nederland. Zo gaat de ASA (Advertising Standards Authority), het Britse equivalent van de Nederlandse Reclame Code Commissie (RCC), klachten over homeopathie-websites anders aanpakken.

De klad in homeopathie

De ASA werd overstelpt met klachten over niet-onderbouwde medische claims op homeopathiesites. Ze werden meestal gehonoreerd, maar dat kostte veel tijd en geld. Om sneller orde op zaken te kunnen stellen, heeft de ASA alle bekende Britse homeopathiewebsites nog eens de eisen gestuurd waaraan aanprijzingen op websites en in advertenties moeten voldoen. De autoriteit heeft daarbij aangekondigd dat vanaf nu websites met een homepathische inslag continue gevolgd en beoordeeld zullen worden, zonder dat daar een klacht van een consument voor nodig is .

En nu we toch homeopathisch bezig zijn: uit onderzoek van de Süddeutsche Zeitung blijkt dat de Duitse journalist Claus Fritzsche, die enkele CAM-websites over alternatieve behandelwijzen beheert, zich flink heeft laten betalen voor het zwart maken van de Britse homeopathiebestrijder Edzard Ernst. Het zou om een bedrag van 43 duizend euro per jaar gaan, dat zou worden betaald door de bedrijvenvereniging Deutsche Homoöpathie Union (DHU) en door bedrijven als Staufen Pharma, Wala Heilmittel, Weleda en Hevert. De journalist ontkent de aantijging.

Lees ons eerdere artikel over de moeilijke tijden voor de homeopathie in Nederland.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 25 juni 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Desinformatie zorgt voor minder gevaccineerde kinderen in Australië / Meer dan 10 miljoen Canadezen gebruikten homeopathie in 2022.