Stel dat u het slachtoffer bent geworden van een kwakzalver, wat kunt u dan doen?
Lees meerOntvang gratis het tijdschrift 3x per jaar wanneer je lid bent van de Vereniging tegen de Kwakzalverij.
Lees meerSchrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).
Word lidBlijf op de hoogte van het laatste nieuws.
Ga naar je huisarts in plaats van naar de quasi-hormoondeskundigen van ‘Care for Women’.
Lees meerWeg met Zomergastenpresentator Griet Op de Beeck, ze hangt een onzintherapie aan die ze ook nog eens in praktijk brengt, waarschuwt de vereniging VtdK in een brief aan de VPRO.
Lees meerBarbara O’Neill mag in Australië geen lezingen houden omdat haar onzinbeweringen een gevaar vormen voor de volksgezondheid. De christelijke zalenverhuurder Het Kruispunt in Barneveld geeft de Australische ruim baan.
Lees meerVtdK-bestuur stuurt brief aan de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, in aanloop naar een Kamerdebat over alternatieve behandelwijzen.
Lees meerBuitenlandrubriek met o.a.: RFK Jr. ontslaat vaccinatieraad / Drie op tien Amerikanen maakt gebruik van astrologie, tarotkaarten en toekomstvoorspellers.
Lees meer4 oktober zal het VtdK-sympsium plaatsvinden met het thema: 'Het Alternatieve Circuit: Risico’s, Kosten en Communicatie'. Meer informatie en inschrijven.
Lees meerDe Vereniging tegen de Kwakzalverij geeft onder meer een tijdschrift uit en voorziet slachtoffers van kwakzalverij van advies.
Het doel van de Vereniging tegen de Kwakzalverij is de bestrijding van kwakzalverij. Zij doet dit door voorlichting te geven aan het grote publiek, beroepsverenigingen, consumentenorganisaties en politici. Zij geeft advies aan (potentiële) slachtoffers van kwakzalvers. Daarnaast bestrijdt zij onverantwoorde activiteiten van kwakzalvers middels meldingen en klachten aan overheidsinstanties en (para)medische beroepsverenigingen.
Kwakzalverij is:
(a) elk beroepsmatig handelen c.q. het verlenen van raad of bijstand in relatie tot de gezondheidstoestand van mens of dier
(b) dat niet gefundeerd is op toetsbare en voor die tijd logische dan wel empirisch-houdbare hypothesen en theorieën
(c) die actief onder het publiek worden verspreid (‘overpromotion’)
(d) zonder dat toetsing binnen de beroepsgroep op effectiviteit en veiligheid heeft plaatsgevonden en
(e) die (veelal) zonder overleg met mede-behandelaars wordt toegepast.’