UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 11 oktober 2019

Hoe Tisscher zijn status als medisch specialist kon behouden

Kwakzalver Tisscher blijkt in het BIG-register te staan. Met een Wob-verzoek hopen we erachter te komen hoe dat mogelijk is.

Hoe Tisscher zijn status als medisch specialist kon behouden

Foto: https://www.youtube.com/watch?v=-YfuTvtGF20

De eerste regels van zijn website luiden als volgt: ‘Dr. Tisscher is in 1974 afgestudeerd als internist en in 1975 als reumatoloog. Verder volgde hij specialisaties in de homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, acupunctuur en Klinische ecologie. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen worden de nascholingen gevolgd. In 1978 is hij gestart met de voedingsanalyse als onderdeel van de diagnosestelling. Van 1973 tot 2003 is dr. Tisscher als reumatoloog verbonden geweest aan het Bosch Medisch Centrum en ziekenhuis Bernhoven te Veghel’.

Tegenwoordig heeft hij – inmiddels 77 jaar oud – een praktijk in Oosterhout (NB). De man is al jaren bekend bij de VtdK en trad in 1996 al op in het TROS-tv programma Nieuwe genezers en oude wijsheden, waar hij de acupunctuur bejubelde en demonstreerde. In 2000 prijkte zijn naam in de long list van 25 artsen/kwakzalvers, waaruit later de Toptwintig der Grootste Kwakzalvers zouden worden verkozen, welke eer hem overigens bespaard bleef.

In 2018 haalde hij de kranten nadat hij tezamen met zijn compagnon Vogelaar was gearresteerd wegens verdenking op grootschalige fraude in diens Europees Nutriënten Laboratorium te Bunnik. De heren hadden jarenlang bloedonderzoek gedaan op aanvraag van alternatieve artsen en dat in rekening gebracht bij de zorgverzekeraars, die daartoe niet verplicht waren, nu de aanvragen niet afkomstig waren van de eigen huisartsen of specialisten.

In 2013/2014 trachtte Achmea 1,6 miljoen euro terug te vorderen en zaten de heren zelfs even vast. In het uiteindelijk oordeel stelde de rechter dat Achmea beter had moeten opletten bij hun betalingen en werden Vogelaar en Tisscher slechts tot terugbetaling van een deel van de uitbetaalde declaraties veroordeeld.

Medisch Contact

De laatste jaren werkt hij in een groepspraktijk in Oosterhout met allerlei homeopaten, iriscopisten, Heilpraktiker etc. We waren de man al bijna vergeten – hoewel het mij altijd verwonderd heeft dat de medische staven van de beide Brabantse ziekenhuizen waar hij werkte hem zo lang hebben getolereerd – totdat hij zich weer liet horen, nu op de website van Medisch Contact, waar een discussie woedde over de strategie van onze Vereniging, betiteld als ’de antikwakzalvers’.

Hij introduceert zichzelf als ‘Rene Tisscher, Oud reumatoloog, Arts integrale geneeskunde, Oosterhout en reageerde eerst op 19 juli. Dat ging als volgt:

Beste collega’s
Maak u niet druk over het denkplafond van de anti kwakzalvers.
De Chinees zegt: “Domme mensen gaan nooit dood”
De directie van het destijds St Josef ziekenhuis te Veghel besprak in 1983 een aantijging tegen mij. Ik las het stuk en kwam zoveel taalfouten en onkunde tegen dat op de vraag of er gereageerd moest worden op het stuk mijn antwoord was:” Dat is niet nodig. In Indonesië vernam ik (in de jaren zestig) het Chinese spreekwoord “domme mensen gaan nooit dood “. Daar leek het artikel op. Ik vond het te min om erop te reageren. Nu lees ik dat er gereageerd wordt op de Integrale geneeskunde.
Wetende dat een internationale conferentie over maten en gewichten j. l., i.v.m. de ruimtevaart, besloten heeft om de maatstaf 1 kilogram (kg) om te zetten in een constante van Plank (h) en de mol te vervangen door de constante van Avogadro (NA) zijn de dagen van de vereniging tegen kwakzalverij geteld.
Zij dienen hun denkplafond op te krikken tot het magnetisch veld willen zij in de toekomst nog iets begrijpen van de ingenieurs geneeskunde technieken waarbij de meetwaarden binnen minuten geleverd wordt inclusief de diagnosen, de reguliere en alternatieve therapie met therapie succes tot P < 0,05, de aanduiding van psychotrauma’s in het verleden enz. teveel om op te noemen en te behappen. Medici die in de toekomst blijven steken op de mol, mmol/l e.d., zullen ervaren dat het gras voor hun voeten weggemaaid is door de integraal geneeskundigen. Wees dus gewaarschuwd!

Tweede reactie

Tisscher kreeg na deze wartaal de smaak te pakken en kwam op 26 juli met een tweede reactie:

“Ter zake wat behandelingen betreft, het is altijd beter om op twee benen te staan. Een Vit B6 tekort wat klaarblijkelijk vaker voorkomt dan gedacht, werkt een metastatering in de hand!
Een eigenwijze en eigenzinnige hoogbegaafde borstkanker patiënte keurde 11 jaar geleden de voorgestelde chemotherapie en de bestraling therapie af met de mededeling : “ik zoek het zelf wel uit ” en volgde een reeks van alternatieve therapieën met up en downs. Het Paleo dieet en stress deed duidelijk de kanker activiteit toenemen. Haar borstkanker ulcereerde. Jaren lang was de ulcus (zie fot ) redelijk onder controle te houden om eindelijk, met de expertise van de Biochemicus Dr. Vogelaar en het destijds als ELN bekendstaande KWAKlab, te genezen binnen twee maanden met een ijzervrij dieet. (zie foto). Helaas kan ik de foto’s hier niet opladen maar u kunt het bij mij opvragen.
De patiënte is van voornemens om haar casus te publiceren in haar tempo, maar voor zij die NU met een dergelijke niet genezende ulcererende kanker gezwel kampen mocht ik van haar het vorengenoemde aan u bekend maken.
Wat het paradigma van Prof Smulders van Skepsis (Had ik in de week van de oprichting van deze vereniging beticht van het hebben van een denkplafond) : Ik heb ook een paradigma gemaakt op basis van mijn ervaring met Autochtone Nederlandse patiënten die zich beter en dan weer ziek konden maken (de voedingsanalyse). Het is een schema waarbij reguliere en alternatieve therapieën vloeiend in elkaar over gaan!! Ook dit schema kunt U bij mij opvragen.”

Tisscher staat nog steeds keurig ingeschreven in het BIG register en omdat wij het ongelofelijk vinden dat hij met zijn geestelijke toestand en zijn alternatieve praktijken op de juiste gronden een herregistratie in de wacht heeft kunnen slepen heb ik per Wob-verzoek bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten geïnformeerd op welke gronden de BIG-inschrijving van Tisscher berust. We houden u op de hoogte.

NB: Alle taal- , spel- en stijlfouten zijn exact overgenomen uit Tisschers schrijven.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 29 april 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Canadees medium veroordeeld wegens miljoenenfraude / Australiërs meest geneigd om gezondheidsadvies op TikTok te geloven.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?