Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: J.T. Lumeij | Geplaatst: 13 augustus 2006

Behandelwijzen in de diergeneeskunde

Dit artikel is een bewerking van een college dat op 16 september 2004 werd gegeven aan vierdejaars studenten van de Faculteit der Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. Het doel was hen (1) in kennis te stellen van de plaats van supplementaire, complementaire en alternatieve behandelmethoden t.o.v. reguliere behandelmethoden, (2) in kennis te stellen van de actuele discussies […]

Dit artikel is een bewerking van een college dat op 16 september 2004 werd gegeven aan vierdejaars studenten van de Faculteit der Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. Het doel was hen (1) in kennis te stellen van de plaats van supplementaire, complementaire en alternatieve behandelmethoden t.o.v. reguliere behandelmethoden, (2) in kennis te stellen van de actuele discussies over dit onderwerp binnen de Faculteit der Diergeneeskunde en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), (3) alert te maken op devaluatie van de professie door infiltratie van pseudo-wetenschap, en (4) in staat te stellen een wetenschappelijke en ethisch verantwoorde keuze te maken ten aanzien van in te stellen behandelmethoden.
Lees meer…

J.T. Lumeij

dierenarts, Universitair Hoofddocent, Faculteit der Diergeneeskunde Universiteit Utrecht

Gerelateerde artikelen

tijdschrift - 15 juli 2018

Inhoudsopgave Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij, Jaargang 129, 2018, nr. 2: * Chronisch moe en het rapport van de GR gaat ook al niet helpen, pag. 1 * Bericht van een klokkenluider: hoe het UWV omgaat met kwakzalverij, pag. 7 * ‘In Amerika zijn ze al veel verder’, pag. 9* Gemengde berichten, pag. 11 * […]

artikelen - 04 december 2017

Buitenlandrubriek met o.a.: Britse dierenartsen in actie tegen homeopathie / Kwart dokters in Zurich schrijven homeopathische middelen voor.

artikelen - 01 oktober 2016

De VtdK heeft de Meester Kackadorisprijs 2016 toegekend aan de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD).