Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: Arie Knuistingh Neven | Geplaatst: 14 juli 2004

Hoop en valse hoop

Begrippen als ‘hoop’ en ‘valse hoop’ krijgen pas echt betekenis bij de confrontatie met een maligniteit. Hoop is volgens Van Dale ‘de wensende gedachte, dat iets goeds, dat nog onzeker is en in de toekomst ligt, werkelijkheid zal worden’. Twee zaken zijn essentieel: onzekerheid en onduidelijkheid over de toekomst én de positieve gedachte dat de […]

Begrippen als ‘hoop’ en ‘valse hoop’ krijgen pas echt betekenis bij de confrontatie met een maligniteit. Hoop is volgens Van Dale ‘de wensende gedachte, dat iets goeds, dat nog onzeker is en in de toekomst ligt, werkelijkheid zal worden’. Twee zaken zijn essentieel: onzekerheid en onduidelijkheid over de toekomst én de positieve gedachte dat de zaak een gunstige wending zal kunnen hebben.

Zie de externe link voor het volledige artikel (pdf bestand).

Arie Knuistingh Neven

Dr. A. Knuistingh Neven, huisarts-epidemioloog, afdeling Huisartsgeneeskunde en Verpleeghuiskunde, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Gerelateerde artikelen

artikelen - 17 juli 2023

Vijf organisaties zijn genomineerd voor de Meester Kackadorisprijs 2023: De Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie, LINDA, De Nationale Gezondheidsbeurs, KRONCRV en de website Kanker.nl.

artikelen - 27 februari 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Puur bloed’-beweging bedreigt Amerikaanse dokters / Australische intraveneuze vitaminetoedieners Drip IV beboet om valse claims.

artikelen - 27 februari 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Na sociale mediaverboden zoeken antivaxxers contact via podcasts.