Stoorveldtherapie in Soest en Brugge nog steeds niet aangepakt

Al surfend kwam ik op jullie site terecht. Voor wat betreft Solleveld en Proot wil ik graag reageren.
(klik hier voor een eerder artikel).
Na jaren van CVS ben ik ook in de alternatieve sector terechtgekomen Het klinkt misschien als een cliché, maar als je ziek bent grijp je alles aan om beter te worden, is het niet helemaal dan maar half. Alle beetjes helpen. Via een ontlastingstest bij een praktijk voor Chinese geneeskunde kwamen schimmels (candida) aan het licht. Ik was vergiftigd. OK, dus 4 maanden vreselijk dieet en vele medicijnen. Via die link (hoe ben ik dan vergiftigd?) kwam ik op de mogelijkheid van amalgaamvergiftiging. Een collega van mij was al bij Solleveld geweest… en 100% opgeknapt. Hoopvol dus. Ik erheen. Ja hoor, een wortelkanaalbehandelde kies moest eruit samen met het aangetaste kaakbot. Dan zou ik opknappen. Ook alle amalgaam moest verwijderd worden. Uiteraard alles onder begeleiding van vele ontgiftingsmedicijnen. Na de vreselijke kaakoperatie bij Proot in Brugge (wat een nachtmerrie!) moest ik nog viermaal bij Solleveld terugkomen voor een soort laserachtige nabehandeling. Na veel euro’s, tijd, hoop en energie (die je al niet hebt) kom ik een jaar later tot de conclusie (natuurlijk al eerder, maar het heeft natuurlijk tijd nodig om beter te worden…) dat ook dit niet geholpen heeft.
Dit wilde ik jullie graag mededelen.
R.N.

Antwoord webredactie
Uw droevige verhaal over de kwakzalverpraktijken van Solleveld en Proot plaatsen wij met uw toestemming graag op onze website. Wij zijn momenteel bezig om de verzinsels over amalgaamvergifting uit te pluizen en in de publiciteit te brengen. Uw ervaringen zijn daarbij zeker van belang.

Wij zouden u overigens ook willen aanraden om toch een klacht in te dienen bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Solleveld staat in het BIG-register geregistreerd als fysiotherapeut. Hij zou dus niet alleen via het strafrecht, maar ook via het tuchtrecht aangepakt kunnen worden. Hoewel de mogelijkheden van de Inspectie om op te treden op basis van wat u hebt meegemaakt waarschijnlijk beperkt zijn, is het van belang voor hen om te weten hoeveel schade dit soort kwakzalvers aanricht.

U kunt uw klacht per e-mail sturen naar de Hoofdinspectie op het adres  loket@igz.nl

Reactie van de briefschrijver
Ik weet niet of het allemaal echt kwakzalverij is. Wellicht dat het de ene wel helpt en de andere niet. Mij heeft het allemaal in ieder geval niet geholpen… en ik vrees velen met mij. In ieder geval is de werkzaamheid nooit bewezen. Wat wel bewezen zal kunnen worden is dat velen dit soort dingen graag aangrijpen om beter te worden. Het is inderdaad Proot die de operatie heeft gedaan. Daar heb ik de meeste spijt van. Nu moet ik om het gat op te vullen een brug aanschaffen van 1400 euro… Dat is jammer. Als het nou had geholpen niet, maar nu wel.
R.N.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij