UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek

Renckens: “Rechtlijnigheid is niet zo moeilijk”

Een onverdiende status, zo verklaart de erevoorzitter zijn aanmelding toen als lid van de Vereniging tegen de Kwakzalverij in een uur durend gesprek met interviewster Karin van den Boogaert. “Oh ja, ook de hoge ouderdom van de vereniging charmeerde me”, vertelt Renckens.

Het interview in het NTR-programma Kennis van Nu werd uitgezonden op zondagavond 10 mei en vier dagen later opnieuw op Radio 5. Het interview is recentelijk op de NTR-website NPO Wetenschap gezet. 

“Het is vooral ergerlijk dat artsen meegaan in fratsen als homeopathie die geen enkele wetenschappelijke onderbouwing hebben. Er moeten wetenschappelijke bewijzen kunnen worden overlegd, anders is het kwakzalverij. Gewoon het beestje bij de naam noemen. Geen mitsen en maren. En geen omzichtige, versluierende en eufemistische kwalificaties gebruiken als alternatieve, complementaire en biologische geneeswijze”, aldus Renckens. “Rechtlijnigheid is niet zo moeilijk, dat kan iedereen”, pareert gepensioneerd gynaecoloog Renckens, die 23 jaar voorzitter van de vereniging is geweest, de observatie van de interviewster.

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij