UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek

Lidmaatschap Vereniging tegen de Kwakzalverij en religie

Wij vroegen Prof. Henk Timmerman, bestuurslid van onze Vereniging, om deze vraag te beantwoorden:

Nee, de vereniging heeft terzake geen standpunt. Zoiets zou ook erg moeilijk zijn zonder aan te geven wat “het geloof” dan wel is. Mensen die zeggen gelovig te zijn hebben over vragen met betrekking tot geloof heel verschillende standpunten. En spreken we hier alleen over het geloof van christenen?
Maar zelfs als er wel een definitie van “het geloof ” zou bestaan, dan nog zou de vereniging hierover geen standpunt innemen. De vereniging bestrijdt kwakzalverij, daarom gaat het. Zij keert zich daarbij ook tegen “gebedsgenezers” die beloven zieken te genezen en daarbij soms ook nog eens zeggen dat bij uitblijven van genezingen dit door het ongeloof zou komen. Schande!
Zouden gelovigen, -we beperken ons nu maar tot christenen-, lid van de vereniging kunnen zijn? Ja, natuurlijk! Misschien zouden ze het zelfs wel moeten zijn, omdat (ook) christenen zich tegen elke vorm van bedriegerij en oplichterij moeten verzetten. Daar gaat het om: het verzet tegen kwalijke praktijken die grote schade kunnen aanrichten.
En als u er dan ook nog iets uit de Bijbel bij wilt halen, dan kunt u denken aan koning Saul die naar een waarzegster in Endor ging en daarop werd aangesproken.
Ten slotte, ik ben behalve bestuurslid van de vereniging ook voorzitter van de Raad van Kerken in Oegstgeest. Beide functies vervul ik met veel inzet en vanuit een volle overtuiging. Ik hoop dat er bij u geen twijfel bestaat over de vraag of u zich kunt aanmelden als lid van onze vereniging. U bent welkom!
H. Timmerman

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij