Medisch Contact stimuleert de verkoop van acupunctuurnaalden!

Medisch Contact stimuleert de verkoop van acupunctuurnaalden!

Medisch Contact is het weekblad van de KNMG, de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst. Medisch Contact van 7 mei bevatte een folder van SNO, oftewel Stichting NAAV Onderwijs. NAAV is de afkorting van Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging. Op de webstie van SNO lezen we:

‘Dit jaar hebben wij veel geld geinvesteerd in het adverteren en met name door de folder voor de introductiecursus in te voegen in Arts & Auto [Bohn Stafleu Van Loghum, oplage 96.000], Medisch Contact [Reed Business, oplage 46.000] en Tandartspraktijk [Bohn Stafleu Van Loghum, oplage ruim 4000].’

Bohn Stafleu Van Loghum en Reed Business kunnen met deze habbekrats van de NAAV (ca. 300 praktiserende leden) en de SNO de abonnementsprijs misschien een paar centen drukken. Dat is fijn voor de abonnees, dan houden die in deze barre tijden precies even veel extra centen over om aardappelen aan te schaffen. Het is vreemd dat de redacties van die tijdschriften hun ziel voor een dergelijke fooi laten verkopen.

De folder van SNO bevat een uitnodiging om deel te nemen aan de Introductiecursus Acupunctuur. De cursus word gesponsord door l’Univers/SanoPharm, Maesc en Scha-medico. Met de laatste wordt waarschijnlijk Schwa-medico bedoeld. Alle drie verkopen deze bedrijven onder andere acupunctuurnaalden.

‘Farmaceuten mogen artsen niet meer sponsoren’ stond 8 februari 2009 in NRC Handelsblad te lezen. Kennelijk mogen de acupunctuurnaaldenshops dat wel.

 

Catherine de Jong is anesthesioloog

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site

 

 

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij