UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 30 april 2009

Encyclopedie: Tachyonen

Hypothetische deeltjes sneller dan het licht.

Encyclopedie: Tachyonen

De naam werd in 1967 door de theoretisch natuurkundige Gerald Feinberg voorgesteld in een artikel waarin hij de theorie van zulke deeltjes onderzocht. Als tachyonen bestaan, aldus Feinberg, zijn ze erg merkwaardig. Ze kunnen terug in de tijd gaan; dit veroorzaakt geen paradoxen omdat de emissie van een tachyon met positieve energie niet te onderscheiden is van de absorptie (detectie) van een tachyon met negatieve energie. Tachyonen met oneindige snelheid hebben energie nul. Als er in een coördinatenstelsel geen tachyonen zijn, kunnen er in een ander (bewegend) stelsel heel veel zijn. In de natuurkunde bestaan deze deeltjes dan ook alleen op de pagina’s van de tijdschriften. Er was even hoop dat ze gevonden waren maar dat bleek een meetfout.

Dit is voor de New Age geen beletsel geweest om te stellen dat tachyonen goed voor de gezondheid zijn, de mens door een kwantumenergiesprong in harmonie met de kosmos brengen, energieblokkades opheffen, en de ellende van *aardstralen teniet doen, het teergehalte van sigaretten verminderen, en meer van dat moois. Tachyon International uit Fort Lee (New Jersey) verkoopt Tachyon Water (met één slokje verandert uw lichaam in een tachyonantenne), Advanced Tachyon Technologies uit Santa Rosa (Californië) lijnt de moleculaire structuur van inlegzooltjes (en honderden andere producten) uit, zodat richtingsgevoelige tachyonantennes ontstaan om deze fundamentele scheppingsdeeltjes van de niet-dimensionale levenskrachtenergie op te vangen. Voor de spotprijs van 25 dollar per paar kan men al zulke inlegzooltjes aanschaffen. Dat is nog eens wat ander dan biomagnetische sokken (*reflextheorie). Wie het nog eens wil nalezen, moet het Internet afzoeken op het trefwoord ’tachyon’ of het boek Unbegrenzte Lebenskraft durch Tachyonen (1996) door Christian Opitz (geb. 1970) bestuderen. Ook dokter Gabriel Cousens (geb. 1943) is lyrisch over tachyonen (in zijn boek Spiritual nutrition and the rainbow diet). Hij beweert dat tachyonen de ontbrekende schakel zijn in de vrije energie waar Nikola *Tesla het over had. De grote snelheid van de denkbeeldige tachyonen heeft de verkopers van al deze onzin geïnspireerd tot een fenomenale grootspraak, waarvoor ook een verbazingwekkend grote markt is. 

Literatuur

Feinberg, G., ‘Particles that go faster than light’, Scientific American 1970, vol. 222 (2), p. 69-77. 

Uit: Tussen Waarheid en Waanzin: een encyclopedie der pseudo-wetenschappen, door Marcel Hulspas en Jan Willem Nienhuys (vierde herziene druk, De Geus, 2002).

Naschrift maart 2010
Zie ook:  Met inlegzooltjes sneller dan het licht  en Onbegrensde levenskracht door tachyonen (boekbespreking).

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

encyclopedie - 13 september 2010

(Hongaars: Béres Csepp): mineralensupplement.

encyclopedie - 05 augustus 2010

Er is een grote verzameling alternatieve manieren om vast te stellen of iemand (misschien) kanker heeft. Daaronder zijn ook laboratoriumtests. De werking is vergelijkbaar met die van dobbelen of koffiedik kijken.

encyclopedie - 05 augustus 2010

Een van de oudste fabeltjes over kanker is dat wat een patiënt denkt of voelt, van invloed is op het kankerproces.