UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 24 februari 2008

Encyclopedie: Miracle Mineral Supplement (MMS)

Soort bleekwater dat als universeel medicijn wordt aanbevolen.

Encyclopedie: Miracle Mineral Supplement (MMS)

Miracle Mineral Supplement (MMS) is een antibacterieel middel bestaande uit water met daarin natriumchloriet (NaClO2, op sommige websites staat dat het de giftige onkruidverdelger natriumchloraat NaClO3 is, en weer anderen verwarren het met natriumhypochloriet NaClO ofwel bleekwater / zwembadontsmetter / ‘MMS2’; MMS2 wordt als poeder in capsulevorm verkocht). Andere namen voor het middel zijn ‘Stabilised Oxygen’ en ‘Smart Oxygen” (niet te verwarren met Vitamine O). In een zuur milieu produceert dit chloordioxide ClO2. Het wordt wel gebruikt om drinkwater te ontsmetten.

Miracle Mineral Supplement (MMS) zou zijn uitgevonden door een gouddelver genaamd Jim Humble. Volgens Humble is MMS iets héél anders dan Stabilised Oxygen, en werkt het ook tegen virussen. Op een Nederlandse website staat dat MMS werkt tegen het malaria-‘virus’. Er zijn ook claims dat het tegen totaal verschillende ziekten als acne, alzheimer, angina, astma, ‘darmproblemen’, diabetes, emfyseem, eczeem, griep, jicht, kanker, reuma, psoriasis, verkoudheid en vergiftiging met zware metalen helpt.

Middelen tegen bacteriën en virussen moeten natuurlijk die organismen doden. Maar als geneesmiddel moet zo’n middel ook nog in voldoende concentratie bij die bacteriën enzovoorts kunnen komen, en bovendien niet ongezond voor de patiënt zijn. Als iemand zoveel MMS zou binnenkrijgen dat alle bacteriën in zijn of haar lichaam kapot zouden gaan en de malariaparasieten ook, dan zouden alle cellen van die persoon zelf ook doodgaan. Het middel MMS is dus onzin.

Het recept voor toediening dat men een beetje zuur aan het MMS moet toevoegen is ook onzin, want de maag bevat ruim voldoende zuur (zoutzuur). MMS is niet ongevaarlijk, hoewel de maximale aanbevolen dosis ca. 0,1 gram natriumchloriet bevat, wat weinig lijkt in vergelijking met de ca. 1 gram die beslist ongezond is. Aan andere kant, de als veilig beschouwde hoeveelheid in drinkwater (achtergebleven na ontsmetting) is slechts ongeveer 0,0001 gram chloordioxide per liter. De FDA waarschuwt voor dit Miracle Mineral Supplement, want er zijn gebruikers die er hevig misselijk van zijn geworden, met braken, diarree en ernstige dehydratatie met levensgevaarlijke bloeddrukverlaging als gevolg. Eigenlijk is niet duidelijk hoe een sterk oxiderende molecule zoals chloordioxide de maag- of darmwand kan passeren zonder al meteen uiteen te vallen en de cellen van de ingewanden te beschadigen. Als door darmbeschadiging het spul direct in de bloedbaan komt kunnen de gevolgen heel ernstig zijn. Zie verder Wikipedia.

Een uitvoerig Duits artikel over dit onderwerp waarvan de titel eigenlijk al genoeg zegt: 

Chlorbleiche trinken ist ungesund!
door Dr. Julia Offe, een moleculair biologe van de universiteit van Hamburg en tevens wetenschapsjournalist. Let ook op de sarcastische opmerkingen over klinisch onderzoek in gevangenissen van derdewereldlanden, waar ongetwijfeld gelet wordt op ‘informed consent’ en waar ongetwijfeld ook strenge ethische commissies zijn. 

Naschrift 8 oktober 2010

De VWA waarschuwt per heden ook al voor Miracle Mineral Supplement. Tros Radar gaat er maandag 11 oktober 2010 over uitzenden. 

Naschrift 10 oktober 2010

Een belangrijke kwakzalver-verkoper van dit spul, Hessel Hoornveld, die het bedrijfje Meditech Europe runt, kondigt aan op zijn website dat hij zijn bleekwater voorlopig niet meer gaat verkopen. Hij doet ook verslag van een gesprek met een inspecteur van de VWA. Uit zijn opmerkingen blijkt dat hij niet snapt (of doet alsof) dat als je iets verkoopt waarvan het idee is dat je het moet innemen, het voor de VWA dan onder ‘voeding’ valt; de rest, van antizonnebrandcrème tot zonnebanken, valt onder attractietoestellen. Ook kan men vast lezen over het bezoek van een cameraploeg van Tros Radar aan Hessel Hoornveld.

 

Naschrift 11 oktober 2010

Meer gedetailleerde informatie over Miracle Mineral Supplement is toegevoegd op de website van Tros Radar. Er is wel een algemene verklaring voor de populariteit van MMS. Juist doordat het mensen misselijk maakt en diarree veroorzaakt, wordt het als werkzaam beschouwd. Aan het eind van de 19de eeuw waren er allerlei wonderpillen in omloop die laxeermiddelen zoals aloë vera bevatten. Het bijgeloof ‘braken en diarree zijn goed voor u’ is een van de oeroude onderdelen van de natuurgeneeskunde.

 

Naschrift november 2010

Niet alleen verkopen kwakzalvers zoals Hessel Hoornveld dit spul, maar de natuurarts P.W.M. van den Meerendonk schrijft het ook doodleuk voor aan patiënten, zo vernam de webredactie.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 01 maart 2024

Kapster Marieke van Bakel en biologieleraar biologie Jelmer van Nimwegen behandelen in hun praktijk Het Vierde Pad met ‘dieptepsychologie’ de hele mens.

artikelen - 27 februari 2024

Isabelle Plasmeijer van ISA Power leidt coaches op voor hulp bij eetstoornissen. Kwakzalverij als Access Bars is een van haar hulpmiddelen.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?