UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek

Boek: “Met het vizier op Kackadoris” 4e druk

Cees Renckens, oud-voorzitter van de Vereniging tegen de Kwakzalverij, beschrijft in zijn serieuze, maar bepaald niet van humor gespeende boek – Met het vizier op Kackadoris – hoe de alternatieve geneeskunde zich sinds de eeuwwisseling heeft ontwikkeld.

De kroniek, waarin opgenomen een aantal columns en de juryrapporten over de toegekende Meester Kackadoris- prijzen in de periode 2003-2018, wordt aangevuld met statistische gegevens over de kwantitatieve omvang van de sector. Tezamen vormen deze hoofdstukken de kern van deze hoogst interessante en belangrijke uitgave.

In biografische schetsen krijgen de drie grootste kwakzalvers van de twintigste eeuw nog eens de volle aandacht. Daarnaast worden enkele schandalen uitvoerig beschreven, gevolgd door een bloemlezing van kwakzalversverhalen uit de romanliteratuur.

Met een belangwekkende leeslijst wil hij zijn lezers uit- nodigen deel te nemen aan het debat over de wetenschappe- lijke status van de alternatieve geneeskunde.

Een uitgebreid notenapparaat en een register maken Met het vizier op Kackadoris bij uitstek ook geschikt als naslagwerk en geschiedschrijving.

(BEELD OMSLAG) Van Goghs schilderij met het Portret van dr. Gachet is het mooiste dat ooit van een homeopaat gemaakt is. Gachet was arts in Auvers-sur-Oise, toen Van Gogh zich daar vestigde en hij zou in de paar maanden die Vincent nog restten zijn behandelend arts zijn. Zes weken na de totstandkoming van het schilderij overleed Van Gogh aan zijn verwondingen, nadat hij zich zelf in de borst geschoten had. Het schilderij toont Gachet als een man met een melancholische uitstraling en een takje vingerhoedskruid in de hand. Gachet had al tijdens zijn leven een reputatie als charlatan, want hij gebruikte homeopathie en handlijnkunde, terwijl hij de baanbrekende medische ontdekkingen van Claude Bernard verwierp.

Let op: Nieuwe leden krijgen het boek gratis thuisgestuurd (zolang de voorraad strekt).

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij