UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: P.G. Klasen | Geplaatst: 05 april 2007

Ozonlaag in de mond

Tandbehandelaar Brandsma gebruikt ozon als panacee, hoewel het alleen bij kleine misschien voordeel heeft. Brandsma verdient aan anstigen en goedgelovigen.

De gevreesde tandartsboor kan aan de wilgen gehangen worden! Nooit meer kiespijn, geen vullingen meer in de kiezen! Althans, volgens Jacob Brandsma, directeur van Ozontandzorg en verder o.a. chiropractor. Ozon is de remedie tegen vele kwalen en dus ook tegen cariës. Een driejarig contract met Ozontandzorg kost 2500 euro, maar dan is je gebit voor de rest van je leven gegarandeerd gezond. Gaatjes hoeven niet altijd gevuld, want glazuur wordt opnieuw uit speeksel gevormd. Grote gaten kun je tijdelijk dichten met roomkaas of runderlongvet, als er maar nitrogeen amine in zit.

Klinkt allemaal mooi, mijn patiënten zouden erg blij zijn. De waarheid is natuurlijk een beetje anders (zie hier). Vooropgesteld: er zijn aanwijzingen dat ozon bij kleine gaatjes (in het glazuur) een werking zou kunnen hebben. De aanwezige bacteriën sterven. Maar, dat een kies door zo’n behandeling in de mond blijvend steriel blijft is natuurlijk onzin. Bij grote gaatjes geeft de fabrikant van de HealOzone (KaVo) zelfs aan het apparaat niet te gebruiken. Maar mijnheer Brandsma trekt zich er niets van aan en gebruikt het voor alles. Van cariës (gaatjes) tot pulpitis (ontsteking van de zenuw en bloedvaten in de tandwortel) tot parodontitis. De inspectie kan niets doen en heeft de zaak overgedragen aan het gerecht. Daar wordt nu gekeken of er strafbare feiten zijn gepleegd (zie hier).

In het wachtkamerblaadje Admodum zegt Brandsma vullingen te verwijderen. Dat lijkt mij een voorbehouden handeling en dus strafbaar als een niet-tandarts dat doet. Volgens ondergetekende is een aanklacht wegens smaad ook op zijn plaats, want tandartsen worden herhaaldelijk door de heer Brandsma voor oplichters en zakkenvullers uitgemaakt. Verder weigeren tandartsen volgens hem patiënten de nieuwste en beste behandelmethodes aan te reiken, zoals kunstmatig glazuur in plaats van composietvullingen. Deze laatste zijn het ware kwaad en zorgen ervoor dat je zo eens per jaar opnieuw naar de oplichter (tandarts) moet om voor veel geld een nieuwe te laten zetten. Kunstmatig glazuur: daar bedoelt hij waarschijnlijk Glass-carbomer mee. Tandartsen willen er volgens hem niet aan. Hij vergeet wel te vermelden dat dit product door een Nederlandse tandarts uitgevonden is en nog maar net op de markt is verschenen. Kortom, weer een behandelaar die over de ruggen van angstigen en goedgelovigen ruggen verdient.

Naar aanleiding van bovenstaand artikel heeft dhr. Brandsma van OZONtandzorg op 7 mei 2007 een persbericht uitgegeven. Commentaar is hierbij overbodig:

Tandarts antikwakzalvers beklaagt OZONtandzorg
OZONtz beter en goedkoper dan tandartsboor

SNEEK, 20070507 — De antikwakzalver tandarts P.G. Klasen beticht J. Brandsma van OZONtandzorg uit Sneek van smaad tegen tandartsen en wil een aanklacht. Met Ozon zou kiespijn en tandbederf beter en goedkoper zijn te behandelen dan met de reguliere tandartsboor. Klasen bevecht de mening van Brandsma dat tandartsen die er nog niet aan willen oplichters en zakkenvullers zijn. Ook is Brandsma van mening, dat tandartsen vaak slechte composiet vullingen met een beperkte levensduur gebruiken.

Regelmatige vervanging kost onnodig veel geld en geeft voortwoekerend tandbederf. OZONtandzorg doet kunstmatig glazuur met biologische hechting die na ozonbehandeling blijvend houdbaar zijn. Tandarts Klasen vindt deze nog te kort op markt. De antikwakzalver is van mening dat OZONtandzorg vooral aan angstigen en goedgelovigen wil verdienen.

Tevens geeft OZONtandzorg voedingsadvies m.n. nitrogene amines die tandbeen- en glazuuropbouw versterkt. Brandsma behandelt alle verschijnselen van tandbederf met ozon. Aan alle tandbederf liggen namelijk bacteriën ter grondslag. Slechte bacteriën worden verwijderd en de nuttige opgebouwd. De antikwakzalver tandarts ziet ozon alleen van nut bij hele kleine gaatjes. OZONtandzorg verrichtingen blijven binnen de wet omdat voorbehouden handelingen zoals boren en verdoven worden vermeden.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

P.G. Klasen

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 juli 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Penny Mondant, in de race voor het voorzitterschap van de Britse Conservatieven, lobbyde voor homeopathie / Indiërs zijn de grootste gebruikers van homeopathie.

tijdschrift - 13 mei 2020

Inhoud Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij, jaargang 131, 2020, nr. 1: * Van de bestuurstafel, pag. 1* ‘Innovatief’ magneetapparaat Artrose Centrum werkt niet, pag. 2 * Nationale Gezondheidsbeurs 2020, pag. 7 * Ad hominem, pag. 10* Natuurlijke congressen voor tandartsen, pag. 15 * Drie hoogleraren als vlag op een modderschuit: een follow-up, pag. 17 * […]

tijdschrift - 12 april 2020

De NVBT organiseerde een natuurlijk congres voor tandartsen met een open mind.