UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 29 mei 2001

Top twintig 20e eeuw: Plaats 19: Polderman Rama

De pdf van Genezen is het woord niet, met de hele Top Twintig en fraaie illustraties is op de site van Skepsis down te loaden,en trouwens ook als boekje nog verkrijgbaar. (1924-heden; prakt. 1952-heden) ‘Chakra III: Maipuraka, juweel der navel, solar plexus, lumbale centrum, tienbladige lotus. Eigenschappen: kleur geel; element vuur; zintuig zien.’ Polderman over […]

De pdf van Genezen is het woord niet,
met de hele Top Twintig en fraaie illustraties
is op de site van Skepsis down te loaden,
en trouwens ook als boekje nog verkrijgbaar.

(1924-heden; prakt. 1952-heden)

‘Chakra III: Maipuraka, juweel der navel, solar plexus, lumbale centrum, tienbladige lotus. Eigenschappen: kleur geel; element vuur; zintuig zien.’ Polderman over de chakra’s in De Kunst van het Leven (Brouwer;1995).

Negentiende is geworden Rama Polderman (vernoemd naar de Indiase godheid Ramayana, zijn vader is theosoof). Hij werd in 1924 ‘met de helm’ geboren in Magelang (Indonesië) terwijl zijn moeder, die magnetische gaven had, stervende was aan malaria tropica. Jeugd in Indonesië, waar hij onder de indruk raakt van de ‘stille kracht’ en de inheemse toverdokters Dukuns. Moeilijke jaren in het Jappenkamp. Eerste paranormale diagnose op 11-jarige leeftijd, eerste aura-waarneming op 12-jarige leeftijd. In puberteit al onder invloed van goeroe’s en Vedantische filosofie: de wereld van reïncarnatie, prana, chakra’s, yoga en meditatie. Ontving een opdracht van een Ceylonese meester om Holland rijp te maken voor de yoga en Vedanta. Vanaf 1952 praktiserend als alternatief arts, maar ook actief als goochelaar. Praktiseert nog steeds te Baarn.

Naschrift

Polderman overleed in 2004 op 80-jarige leeftijd.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

page - 18 september 2008

De Meester Kackadorisprijs wordt uitgereikt aan personen of instellingen degenen die de kwakzalverij bevorderd hebben en die beter zouden moeten weten (de kwakzalvers zelf werden nog nimmer genomineerd). De VtdK maakt in het volgende persbericht bekend wie dit jaar voor deze prijs in aanmerking komen.

tijdschrift - 13 juni 2005

Op 18 april 2004 overleed de arts Rama Polderman, een man wiens naam voor zeer velen en m.n. voor hen die in de jaren ’60 en’70 naar de radio luisterden een bekende klank heeft. Ik heb hem slechts een keer in levende lijve zien optreden en wel tijdens een door hem gegeven lezing in de […]