Door: Jan Willem Nienhuys | Geplaatst: 22 mei 2009

Kwakzalverij met knuffels

De organisatie AidsBabies kreeg steun van VARA-dj Giel Beelen om knuffels in te zamelen voor Zuid-Afrikaanse aidswezen. 40.000 knuffels werden opgestuurd. De meeste afzenders zullen niet geweten hebben dat AidsBabies een vorm van spirituele kwakzalverij beoefent.

Kwakzalverij met knuffels

Mark Traa schreef in HP/De Tijd het openingsartikel over deze zaak (zie het Word-bestand rechtsboven) in het nummer van 15 mei 2009. De Nederlandse vertegenwoordigster van AidsBabies is healer Dorien Striekwold in Geldrop. Volgens de website van AidsBabies is het de bedoeling dat de knuffels worden uitgereikt tezamen met een healing. Dat zullen de meeste afzenders wel niet geweten hebben. Degenen die het wel wisten zijn evengoed bedrogen, want met vijf healers kan men onmogelijk 40.000 babies een individuele healing geven.

De healing is niet zomaar een vroom religieus ritueel, de club heeft nogal wat pretenties. Ze spreken over elektromagnetische tiendimensionale helende energieën en beweren dat ziekte een onbalans is van zulke energieën (het gebruikelijke jargon waarmee men aan probeert te geven dat men de wetenschap achter zich heeft). Die energieën zijn een natuurlijk en veilig alternatief voor chemische therapieën uit de chemische sector, beweert AidsBabies. Achter AidsBabies zit een zeker Gary Smith, voormalig rakettechnicus en supermarktbedrijfsleider, die het behoorlijk hoog in de bol heeft, want hij beschouwt zich als spirituele afstammeling van Tuthmosis III die behalve een bekende Egyptische farao ook nog Koning David was (zie zijn website) .

De knuffels die niet samen met een healing kunnen worden weggegeven, worden ‘gewoon uitgedeeld’, maar dienen waarschijnlijk ook om goodwill en geld te krijgen voor de bouw van een kliniek waar door middel van wonderwater en dergelijke een grote verscheidenheid aan ziekten genezen moet worden: autisme, kanker, depressie, parkinson en ‘hersenverlamming’, kwakzalverij dus.

Omroep Brabant vroeg mij (als naburige Brabander) om commentaar te leveren en voor meer informatie kunt u op hun website terecht.

Naschrift november 2010

De website van aidsbabies verschaft geen informatie meer, de website www.merkabasa.com van Gary Smith is ook niet meer te vinden, en recente informatie over hem evenmin.

 

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Jan Willem Nienhuys

Gerelateerde artikelen

artikelen - 15 maart 2023

Neurowetenschapper Andrew Newberg eind maart te gast bij psychiatervereniging NVvP ondanks zijn n=1-onderzoek naar biddende nonnen en mediterende boeddhisten.

artikelen - 03 maart 2023

Psychologe Ingeborg Bosch heeft van haar bedenksel Past Reality Integration (PRI) een verdienmodel gemaakt, een leerling schreef er een boek over. Een recensie. 'Sektarische trekken.'

artikelen - 27 februari 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Puur bloed’-beweging bedreigt Amerikaanse dokters / Australische intraveneuze vitaminetoedieners Drip IV beboet om valse claims.