UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Broer Scholtens | Geplaatst: 24 maart 2012

Kristallen kwakzalverballen werken bloedstollend

De Astrum Stargate – sterrenpoort – is een fout stuk huisvlijt. De twee in elkaar vallende houten driehoeken, in de vorm van een davidsster, vormen een alternatief wondertje op aarde.

Kristallen kwakzalverballen werken bloedstollend

Vierentwintig ingestraalde kristallen bollen tussen en op de eindpunten van het meters grote houtwerk doen het eigenlijke werk. Iemand die wordt behandeld, ligt op het ballengeheel of zit er tussen in. Op de website van een van de gebruikers, de paramedisch-natuurgeneeskundig therapeut (haar eigen kwalificatie) Kristine Slenters in Drachten, staat de werking ’treffend’ verwoord: ‘De behandeling vindt plaats in het midden van de constructie waar krachten samenkomen. Disbalansen of negatieve gedachten en gevoelens hebben altijd een lage trilling. Het is een simpele natuurkundige wet dat wanneer een lage trilling in aanraking komt met een hoge trilling, de laagste trilling overgaat in de hogere trilling. Deze lost als het ware op in de hoge trilling. Wanneer men plaatsneemt in het midden van de Astrum Stargate werkt de hoge trilling automatisch in op ons gehele systeem, zowel het fysieke als ook het mentaal-emotionele en energetisch systeem. Wanneer een lage trilling staat voor negatief en een hoge trilling voor positief betekent dit dat men door deze manier van behandelen uiteindelijk meer energiek, meer positief wordt en gezonder en gelukkiger in het leven komt te staan’.

Johan Cruyff, ex-ballenkoning van Ajax, had het niet beter kunnen zeggen: ‘Logisch toch’.

Over welke energie het gaat? Geen idee, daarom een citaat: ‘Krachtige stuwingen van zeer zuivere kosmische energiebronnen zullen het begin vormen van een energetische reis naar innerlijk ontwaken voor een spoedig herstel van binaire codexseringen (?????, redactie) van het innerlijk en uiterlijk wezen’, is te lezen op de website Dominus Cervix van de uitvinder.

De kristallen idioterie is de vinding van John Haan, die ooit in de weer is geweest als accountmanager bij een internationaal opererende leverancier van kantoormeubelen. Haan kwalificeert zich als medium en paragnost. Hij heeft het blauwe vermoeden – ingegeven door blauw licht uit kristallen bollen – dat in 2012 wel eens het einde van de wereld zou kunnen aanbreken.

Haan verkoopt handgemaakte kristallen ballen voor honderd tot tweehonderd euro per stuk, afhankelijk van de diameter. Voor de houten davidsballenparade vraagt hij 7500 euro.

En zo gek is dat niet. Hij heeft het Astrum-ding namelijk met succes laten testen door collega natuurgenezer Marie-Pierre Smits-Vanhove, een in licht gelovende ex-verpleegkundige met een praktijk in Waalre. Zij houdt zich sinds 1995 bezig met levend bloed en gestolde bloedanalyses. Deze gaan als volgt. De therapeute, lid van alternatieve clubs als VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) – in verband met de vergoeding door zorgverzekeraars – maakt gebruik van een donkerveld-microscoop die vierduizend maal vergroot en waarop het het preparaat tegen een zwarte achtergrond te zien is. In een regulier laboratorium wordt niet-levend bloed onderzocht, schrijft de mevrouw op haar website. Zij doet dat anders. Vanhove gebruikt levend bloed. Zij beoordeelt bloedcellen op hun verschillende kwaliteitsaspecten. Zo wordt er onder de wondermicroscoop gekeken naar witte en rode bloedcellen en naar bloedplaatjes. De witte bloedcellen kunnen in de analyse ook op hun activiteit worden beoordeeld en er kan inzicht worden verkregen in de hoeveelheid afvalstoffen en in de doorstroming en de stabiliteit van het bloed, is te lezen op haar website, gevuld met abracadabra- teksten.

De analyse van gestold bloed levert informatie op over de belasting met vrije radicalen en met zware metalen. Vanhove gebruikt de analyses bij patiënten met chronische ziekten, vermoeidheid, darmstoornissen en tumoren. Haar analyses kunnen in een vroegtijdig stadium aangeven waar de therapie op moet worden gericht, zo meldt ze.

Vanhove heeft haar kijkanalyse losgelaten op het bloed van een 34-jarige vrouw die was behandeld met het glazen bollenapparaat Astrum Stargate. En zie: vóór de behandeling had mevrouw last van fout bloedplasma. Dat was te stroperig terwijl de witte bloedcellen weinig actief waren. Ook zag Vanhove veel afvalstoffen als gevolg van een ‘uit balans geraakte zuurgraad’. Na 21 minuten ‘hangen’ boven de Astrum Stargate bleek de gezondheid van de vrouw opmerkelijk verbeterd. ‘De bloedcellen hadden een mooie ronde vorm gekregen, ze bewogen bovendien los van elkaar. Het bloedplasma stroomde weer vrijelijk en er waren geen afvalstoffen meer te zien’, zijn enkele van de onzinnige teksten die zijn opgeschreven door iemand zonder enige kennis van medische zaken.

Gekkigheid te over want natuurgeneeskundige Vanhove is niet de enige die met de Astrum Stargate speelt. Op de website van de producent staan ongeveer veertig alternatieve therapeuten vermeld die kristallen ballen gebruiken bij hun ‘behandelingen’.

Auteur Broer Scholtens

Broer Scholtens

Broer Scholtens (1949) studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er op onderzoek naar batterijen. Hij werkte vier jaar bij het tijdschrift De Ingenieur en bijna dertig jaar als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant. Hij schreef jarenlang over technologie, (wind)energie, gezondheid, voeding en consumentenproducten.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 01 maart 2024

Kapster Marieke van Bakel en biologieleraar biologie Jelmer van Nimwegen behandelen in hun praktijk Het Vierde Pad met ‘dieptepsychologie’ de hele mens.

artikelen - 27 februari 2024

Isabelle Plasmeijer van ISA Power leidt coaches op voor hulp bij eetstoornissen. Kwakzalverij als Access Bars is een van haar hulpmiddelen.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?