Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: Frits van Dam | Geplaatst: 31 mei 2009

Bio Energetica

Als secretaris van de VtdK ben ik wel wat absurde post gewend. Veel hatemail is mijn deel.

Bio Energetica

Ik beklaag me er niet over, want dan had ik maar secretaris moeten worden van een klaverjasvereniging, alhoewel daar misschien de emoties ook hoog op kunnen lopen. De brief van de heer A.P.N. v.d. Burgh, directeur van Health Impro, Praktijk voor Bio Energetisch Onderzoek en — Geneeswijzen te Steenwijk d.d. 29 mei aan de VtdK slaat wel alles.

Na een uiteenzetting dat de VtdK wel in haar nopjes zal zijn met de vervolging van Jomanda vervolgt hij dat hij met radiësthesie vast heeft kunnen stellen op basis van een krantenfoto dat Sylvia Millecam geen borstkanker had. Maar nog sterker, hij heeft ook via een krantenfoto de secretaris gediagnosticeerd. Het viel niet mee: ik blijk onder andere arteriosclerose [sic], diabetis II [sic], hypertensie, hooikoorts, voetschimmel, migraine, parasietenbelasting en een virale aandoening te hebben! Gelukkig heeft V.d. Burgh voor mij een speciale ampul samengesteld met een frequentie van 27.000. En ik moet zeggen het helpt, ik voel me een stuk beter, geen last meer van voetschimmel en parasieten.

 

Naschrift 3 juni 2009 door webredactie

Marie P. Prins maakt ons erop attent dat V.d. Burgh een gevaarlijke genezer is. Hij verkoopt namelijk het middel ARMA. Dat zou een kruidenmiddel uit 1688 zijn dat werkt tegen een hele ris aandoeningen. Maar wie googelt op de volledige naam van het spul (Arma Sin Gang San) kan het niet ontgaan dat het een afslankmiddel is dat twee stoffen bevat die beslist niet uit 1688 dateren en die gevaarlijk zijn: fenfluramine en sibutramine. Die mogen helemaal niet zonder doktersrecept worden verkocht. Zie de waarschuwing van Health Canada.

Naschrift november 2010

Health Impro biedt geen ARMA meer aan op de site, noch wordt het op de site genoemd.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

Frits van Dam

dr. F.S.A.M. van Dam is als psycholoog verbonden aan het Nederlands Kanker Instituut/Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en als bijzonder hoogleraar aan de afdeling Klinische Psychologie, FMW, Universiteit van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 26 september 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Voedingsinfluencers krijgen betaald voor het debunken van wetenschapsnieuws / Fact checking haalt claims van Robert F. Kennedy onderuit.

artikelen - 22 september 2023

Kwakzalverijbestrijder Piet Borst krijgt de Lasker-Koshland Special Achievement Award.

artikelen - 19 september 2023

De website Kanker.nl, het tijdschrift LINDA en de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) staan op de shortlist voor de Meester Kackadorisprijs 2023. De winnaar zal op 7 oktober bekend gemaakt worden tijdens het jaarlijkse symposium van de VtdK.