Symposium 2023Fysiotherapie en de grens met niet-reguliere behandelwijzen

Schrijf u nu in
Door: de Webredactie | Geplaatst: 19 maart 2004

Homeopathie en Hoogervorst

Hans Hoogervorst van Volksgezondheid zei “Ze schrijven mensen gewoon water voor”.

De redactie ontving de volgende hartekreet van een bezoeker van de website.

Geachte redactie,

Naar aanleiding van de publicitaire rel rond de buitengemeen verstandige opmerkingen van Minister Hoogervorst over homeopathie het volgende:

Kwakzalverij

staat ineens volop in de schijnwerpers. Hartstikke goed, hoe meer licht hoe beter.

Maar hoe komt het nu dat er nog steeds mensen, patiënten, naar kwakzalvers toegaan? Da’s toch stom? Nou, gewoon omdat ze niet weten dat het kwakzalvers zijn. Ik weet er alles van: ik ben er zelf ook 13 jaar geleden ingetrapt. Neem homeopathie. Vraag maar ’s wie weet wat dat nou is. Meestal krijg je antwoorden als “nou, iets met kruiden of zo. In elk geval is het iets heel natuurlijks, dus gezond.” Welnee. Het is precies zoals minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid zei “ze schrijven mensen gewoon water voor”. (en dat is dan meestal nog verdund ook!).

Minister: chapeau! Petje af voor u.

Maar wilt gij, lezer dezes, nou écht weten wat homeopathie is?

Ga dan naar de website www.kwakzalverij.nl, klik op “alternatieve aanpak” en lees homeopathie 1,2,3 en 4. Er gaat een wereld van onbegrip voor je open.

En zegt gij “maar die 3 à 400 artsen die lid zijn van de Vereniging van Homeopathische Artsen in Nederland (VHAN) dan? Dat zijn dokters – dus die zullen het toch wel weten?”

Nee, driewerf nee. Ze zouden inderdaad beter moeten weten, met hun opleiding. Zij zijn de ergsten onder de ergen. Het zijn óf dolende dwaallichten, óf gewetenlozen.

In beide gevallen moeten ze hun bul inleveren – en snel.

Nee, ga maar naar bovengenoemde website, beminde lezer en waarschijnlijk chronische patiënt, en ik garandeer u dat u genezen bent.

Van homeopaten.

 

B. M.

ervaringsdeskundige

(da’s iemand die er in getrapt is).

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 24 augustus 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: CfI roept Amerikanen op te protesteren tegen Homeopathie-amendement / Amerikaanse dokter mag niet meer praktiseren na claims dat vaccin magnetisch maakt.

artikelen - 25 juni 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Desinformatie zorgt voor minder gevaccineerde kinderen in Australië / Meer dan 10 miljoen Canadezen gebruikten homeopathie in 2022.

artikelen - 28 mei 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: TikTok grote verspreider van desinformatie / Jonge Duitse apothekers willen homeopathie uit geneesmiddelenrichtlijn halen