UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 19 maart 2004

Homeopathie en Hoogervorst

Hans Hoogervorst van Volksgezondheid zei “Ze schrijven mensen gewoon water voor”.

De redactie ontving de volgende hartekreet van een bezoeker van de website.

Geachte redactie,

Naar aanleiding van de publicitaire rel rond de buitengemeen verstandige opmerkingen van Minister Hoogervorst over homeopathie het volgende:

Kwakzalverij

staat ineens volop in de schijnwerpers. Hartstikke goed, hoe meer licht hoe beter.

Maar hoe komt het nu dat er nog steeds mensen, patiënten, naar kwakzalvers toegaan? Da’s toch stom? Nou, gewoon omdat ze niet weten dat het kwakzalvers zijn. Ik weet er alles van: ik ben er zelf ook 13 jaar geleden ingetrapt. Neem homeopathie. Vraag maar ’s wie weet wat dat nou is. Meestal krijg je antwoorden als “nou, iets met kruiden of zo. In elk geval is het iets heel natuurlijks, dus gezond.” Welnee. Het is precies zoals minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid zei “ze schrijven mensen gewoon water voor”. (en dat is dan meestal nog verdund ook!).

Minister: chapeau! Petje af voor u.

Maar wilt gij, lezer dezes, nou écht weten wat homeopathie is?

Ga dan naar de website www.kwakzalverij.nl, klik op “alternatieve aanpak” en lees homeopathie 1,2,3 en 4. Er gaat een wereld van onbegrip voor je open.

En zegt gij “maar die 3 à 400 artsen die lid zijn van de Vereniging van Homeopathische Artsen in Nederland (VHAN) dan? Dat zijn dokters – dus die zullen het toch wel weten?”

Nee, driewerf nee. Ze zouden inderdaad beter moeten weten, met hun opleiding. Zij zijn de ergsten onder de ergen. Het zijn óf dolende dwaallichten, óf gewetenlozen.

In beide gevallen moeten ze hun bul inleveren – en snel.

Nee, ga maar naar bovengenoemde website, beminde lezer en waarschijnlijk chronische patiënt, en ik garandeer u dat u genezen bent.

Van homeopaten.

 

B. M.

ervaringsdeskundige

(da’s iemand die er in getrapt is).

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.

artikelen - 25 december 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Hoofd van gezondheidszorg voor de Britse Royals is pro-homeopathie / Nepdokter gearresteerd die het gemunt had op “goedgelovige” Mexicanen.