Symposium 2022Kritische kijk op leefstijlgeneeskunde

Schrijf u nu in
Door: Paul van Wensen | Geplaatst: 30 januari 2007

Biopunctuur

Biopunctuur is een vrij nieuwe, alternatieve geneeswijze. Acupunctuur wordt gecombineerd met mesologie (of mesotherapie), neuraaltherapie en homeopathie.
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat biopunctuur effectief is bij de behandeling van ziekten. In de medisch-wetenschappelijke database Pubmed wordt biopunctuur niet vermeld.

Waar neuraaltherapie bepaalde verdovende stoffen inspuit, gebeurt dit bij biopunctuur met kleine hoeveelheden homeopathische middelen in acipunctuurpunten.

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

 

 

Paul van Wensen

Dr. Paul van Wensen is praktiserend neuroloog. Hij heeft wetenschappelijk onderzoek verricht en is gepromoveerd. Hij was gedurende 6 jaar redacteur van het Neurologen Vademecum

Gerelateerde artikelen

artikelen - 26 september 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: ‘Alternatieven zouden niet meer mogen opereren in India’ / Koning Charles III is lang een promotor van alternatieve behandelingen geweest.

artikelen - 25 juli 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Penny Mondant, in de race voor het voorzitterschap van de Britse Conservatieven, lobbyde voor homeopathie / Indiërs zijn de grootste gebruikers van homeopathie.

artikelen - 27 juni 2022

Buitenlandrubriek met o.a.: Amerikaanse patiënten met Long Covid omarmen alternatieve therapieën / Vitamine-supplementen werken niet.