UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: C.P. van der Smagt | Geplaatst: 29 november 2001

Waarschuwing!

De laatste tijd bereiken ons herhaaldelijk berichten van mensen die menen het slachtoffer te zijn geworden van de praktijken van een zekere H. Solleveld in Soest. Deze genezer zou zich ten onrechte voordoen als arts en in strijd met de wet voorbehouden handelingen verrichten, zoals het geven van injecties. Voor veel geld onderwerpt hij patiënten […]

De laatste tijd bereiken ons herhaaldelijk berichten van mensen die menen het slachtoffer te zijn geworden van de praktijken van een zekere H. Solleveld in Soest. Deze genezer zou zich ten onrechte voordoen als arts en in strijd met de wet voorbehouden handelingen verrichten, zoals het geven van injecties. Voor veel geld onderwerpt hij patiënten aan (uiteraard) waardeloze acupunctuurbehandelingen. Een melding bij de Inspecteur voor de Gezondheidszorg heeft inmiddels geleid tot aangifte bij de Officier van Justitie te Utrecht.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.P. van der Smagt

Studeerde van 1955 tot 1963 geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na een klinische stage van twee jaar was hij gedurende 30 jaar werkzaam als huisarts. Hij publiceerde diverse artikelen over alternatieve geneeswijzen en schreef op verzoek van de stichting Skepsis een boekje over homeopathie. Hij is thans gepensioneerd.

Gerelateerde artikelen

artikelen - 17 januari 2024

De bijscholingscursus ‘completere’ tandarts van bedrijf Bio-basics stroomt over van kwakzalverij zoals acupunctuur en ozontherapie.

tijdschrift - 15 januari 2024

Symposiumverslag: Mogelijkheden en beperkingen van fysiotherapie.

artikelen - 25 oktober 2023

Buitenlandrubriek met o.a.: Antivaxers ontvingen miljoenen van Amerikaanse charitatieve instellingen / Het Center for Inquiry waarschuwt Amerikaanse senaat voor zelfregulering homeopathie.