IZZ: vier van de vijf aanvullende pakketten vervuld met kwakzalverij

Waar kunnen VtdK-leden zich zo verzekeren dat ze niet via hun verzekeringspakketten aan kwakzalverij meebetalen? IZZ maakt het moeilijk.
Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 28 sept 2017 | Laatste Wijziging: 28 okt 2017

IZZ verwees onze vraag automatisch door naar VGZ, waarvan IZZ kennelijk onderdeel uit maakt. Eerst stelde IZZ dat het mogelijk is een aanvullende verzekering af te sluiten, waarin geen vergoeding is opgenomen voor alternatieve geneeswijzen. De afdeling Klantcontact noemt daarvoor de IZZ Bijzonder Bewust, maar schrijft daarna meteen dat daaronder wel vallen: alternatieve bewegingstherapieën als chiropractie, osteopathie, manuele therapie E.S., (ortho) manuele geneeskunde, craniosacraaltherapie, haptotherapie, adem- en ontspanningstherapie Van Dixhoorn. Dit zijn zonder uitzondering alternatieve onbewezen behandelmethoden!

Blijft alleen nog over het mini-basispakket Zorg voor Zorg met wat fysiotherapie en tandheelkunde. Wij vroegen dus of het niet mogelijk Is ook de wat uitgebreidere pakketten te ontdoen van alle vormen van alternatief genezen. Vier van de vijf aanvullende pakketten zijn immers vervuild met kwakzalverij. Het antwoord kwam snel: ‘Het is bij IZZ Zorgverzekeraar niet mogelijk om zelf een aanvullende verzekering samen te stellen waarmee u zich bijvoorbeeld kan ontdoen van alle vormen van alternatieve zorg. Het spijt mij dat ik u geen beter nieuws kan geven.’

Lees ook