Door: C.N.M. Renckens | Geplaatst: 09 februari 2003

Geen ziekenfondsvergoeding voor Bonati-therapie.

De Centrale Raad van Beroep heeft op 3 december 2002 uitspraak gedaan in een beroepsprocedure van een rugpatiënte, die zich op advies van haar pijnbehandelaar had laten behandelen in Florida door Alfred O. Bonati. Het beroep werd niet alleen afgewezen omdat de geboden therapie in de kring van Nederlandse beroepsgenoten niet gebruikelijk is, maar men […]

De Centrale Raad van Beroep heeft op 3 december 2002 uitspraak gedaan in een beroepsprocedure van een rugpatiënte, die zich op advies van haar pijnbehandelaar had laten behandelen in Florida door Alfred O. Bonati. Het beroep werd niet alleen afgewezen omdat de geboden therapie in de kring van Nederlandse beroepsgenoten niet gebruikelijk is, maar men voegde er een nieuw argument aan toe. De Raad wil e.e.a. voortaan ook afmeten aan de vraag of de behandeling door de internationale medische wetenschapvoldoende is beproefd en deugdelijk bevonden. Ook dit kon de appellante noch haar pijnarts aannemelijk maken. De uitspraak is een nieuwe slag voor de uiterst omstreden Bonati, die in eigen land inmiddels onder medische curatele staat.

De uitspraak is hier te vinden.

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

C.N.M. Renckens

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 november 2021

Buitenlandrubriek met o.a.: Oostenrijkse verzekering stopt met vergoedingen van homeopathie / Handleiding om coronamisinformatie te spotten.

artikelen - 03 april 2018

Buitenlandrubriek met o.a.: President China promoot Chinese kwakzalverij / Youtube schrapt Natural News-kanaal

artikelen - 02 april 2018

Een klant die een hypnotherapeut zwart betaalde, heeft een klacht over de behandeling. Wat nu?