Rhumaflex, opvolger van Artrosilium

Rhumaflex, opvolger van Artrosilium

 

 

Over Artrosilium hebben wij in 2008 en 2009 al eerder geschreven: http://www.kwakzalverij.nl/786/Kwakzalf_Artrosilium. Het is die wondergel waarvoor je een gratis tubetje kon bestellen. Je hoefde de gel maar op je wrakke knie te smeren en binnen drie dagen kon je weer met je kleinkinderen ravotten en tennis spelen. In werkelijkheid kreeg je daarna een lawine van dreigend klinkende brieven waarom je nog geen bestelling voor hele tubes had geplaatst.

Overigens hielp de gel geen sikkepit. Van de verschillende veroordelingen door de Reclame Code Commissie trokken de Zwitserse verkopers zich niets aan. Totdat er op 9 maart 2009 een uitzending kwam van het VARA programma “KASSA. De Verlenging”.
Aan het slot daarvan verklaarde Gerard du Passage van Artrosilium: “Naar aanleiding van uw uitzending hebben we besloten om alle activiteiten in Nederland stop te zetten. We zullen geen advertenties meer plaatsen en geen mailings meer versturen. De verkoop van Artrosilium in Nederland wordt met onmiddellijke ingang gestaakt”.

Dat hebben ze bijna 2 jaar volgehouden, maar eind februari begonnen er in de huis-aan-huis blaadjes van Wegener advertenties voor Rhumaflex te verschijnen waarvan de tekst identiek was aan die voor Artrosilium van twee jaar daarvoor. Alleen de foto was anders: De heer Hans Schneider, die de blijde boodschap overbracht in de oude reclame, zag er flink wat jonger uit en hij had zijn haar weer terug. De samenstelling van Rhumaflex was echter identiek aan die van Artrosilium. Ook de Reclame Code Commissie (RCC) behandelde de zaak als een herhaling van een Artrosilium advertentie. De advertentie werd op 6 juli 2011 misleidend en oneerlijk bevonden.Omdat dit een recidive was heeft de RCC, ook gezien de ernst van de misleiding, op 25 juli 2011 de beslissing openbaar gemaakt. Klik hier voor de volledige tekst van de uitspraak. 

En nu maar opletten wat Rhumaflex/Artrosilium verder gaat doen, want echt stoppen zullen ze zeker niet.

 

 

 

Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij

Schrijf je in en ontvang het Nederlands Tijdschrift tegen de Kwakzalverij (NTtdK).

Word lid east
Kwakzalverij