UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: de Webredactie | Geplaatst: 19 april 2004

Werken homeopathisch verdunde stoffen?

Op vrijdag 9 april 2004 behandelde de KRO in NETWERK de vraag of homeopathische middelen nu wel of niet werken. Het betrof een uitgebreide samenvatting van het programma over homeopathie dat in de beroemde, wetenschappelijke serie HORIZON van de BBC op 26 november 2003 werd uitgezonden. Hierin worden in een spannende opeenvolging korte metten gemaakt […]

Op vrijdag 9 april 2004 behandelde de KRO in NETWERK de vraag of homeopathische middelen nu wel of niet werken. Het betrof een uitgebreide samenvatting van het programma over homeopathie dat in de beroemde, wetenschappelijke serie HORIZON van de BBC op 26 november 2003 werd uitgezonden. Hierin worden in een spannende opeenvolging korte metten gemaakt met het laboratoriumonderzoek waarin aangetoond zou zijn dat homeopathisch verdunde oplossingen toch nog werkzaamheid bezitten, hoewel er geen of bijna geen molecuul van de oorspronkelijk toegevoegde werkzame stof in aanwezig is.

Het programma is spannend, geestig en volstrekt logisch opgebouwd. Mensen met verstand van zaken wisten het natuurlijk al, maar dit programma maakt het ook voor het grote lekenpubliek duidelijk dat homeopathie op een absurde hypothese berust en niet kan werken.

Zie de externe link naar de site van NETWERK voor meer informatie over het programma. Van daaruit kunt u ook doorlinken naar de BBC-site.

Helaas is de uitzending vanwege de auteursrechten die erop rusten niet rechtstreeks online te bekijken. Wel kunt u op de BBC-site de gesproken tekst helemaal lezen (transcript).

 

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

de Webredactie

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 23 februari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vraag naar Australische wichelroede-lopers neemt toe / Welke therapie gaat homeopathie-liefhebber Koning Charles gebruiken?

artikelen - 25 januari 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Homeopathie niet meer vergoed in Duitsland / Amerikaanse verloskundige gaf 1500 kinderen nep-vaccinaties.