UitgelichtHet boek “Met het oog op Kackadoris” van Cees Renckens is weer beschikbaar!

Koop hier het boek
Door: Bestuur VtdK | Geplaatst: 24 september 2012

Prof. dr. F.J. van Sluijs onderscheiden met de Gebroeders Bruinsma Erepenning

Op 25 september a.s. zal in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht aan prof. emeritus dr. F.J. van Sluijs, voormalig vicedecaan van faculteit Diergeneeskunde, de gebroeders Bruinsma erepenning worden uitgereikt.

Prof. dr. F.J. van Sluijs onderscheiden met de Gebroeders Bruinsma Erepenning

Deze erepenning (PDF) is in het leven geroepen door de Vereniging tegen de Kwakzalverij en is bedoeld ter onderscheiding van personen of instellingen die een bijzondere verdienste hebben gehad bij de bestrijding van de kwakzalverij.

Van Sluijs heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de uitspraak van zijn faculteit, waarin alternatieve behandelwijzen in de diergeneeskunde radicaal worden afgewezen. 

De Vereniging tegen de Kwakzalverij stelt ook vast dat deze prijzenswaardige opstelling sterk contrasteert met de weinig kritische houding van de dit jaar 150 jaar bestaande Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde ten opzichte van kwakzalvende dierenartsen.

Zij hoopt dan ook dat dit eerbetoon aan Van Sluijs kritische dierenartsen zal stimuleren de KNMvD-leiding ervan te overtuigen dat een verbod op het toepassen van alternatieve behandelmethoden door dierenartsen in de gedragsregels moet worden opgenomen.

 

Nadere informatie

Cees Renckens, bestuurslid Vereniging tegen de Kwakzalverij

Email: secretariaat@kwakzalverij.nl

Website: www.kwakzalverij.nl

Tel.: 0229-217692; Mobiel: 06-51187133

Bestuur VtdK

Gerelateerde artikelen

artikelen - 25 maart 2024

EMDR- en hypnose-therapeute Mariska Bruinenberg heeft geen psycho-diploma, maar behandelt wel complexe aandoeningen als PTSS, relatieproblemen, seksueel misbruik en tinnitus. Ook bij kinderen.

artikelen - 25 maart 2024

Buitenlandrubriek met o.a.: Vier op de tien Zweden geloven in paranormale zaken / Indiaas ayurvedisch topmerk mag geen reclame meer maken.

artikelen - 11 maart 2024

De snelgroeiende religieuze organisatie Frontrunners hanteert nepgenezingen als verdienmodel. Jomanda 2.0 is opgestaan.