De visie van Amerikanen op het gebruik van voedingssupplementen

14 jul 2001 | C.N.M. Renckens | Laatste wijziging: 23 jul 2009

Veel Amerikanen geloven in de werkzaamheid van voedingssupplementen, maar niet in de absolute veiligheid ervan. Dat artsen er iets van zouden weten, wordt daarentegen niet geloofd.

Met behulp van een enquÍte zijn Blendon en medewerkers er achter gekomen dat een aanzienlijk deel van de Amerikaanse bevolking voedingssupplementen gebruikt. De gebruikers bespreken dit doorgaans niet met hun arts omdat zij van mening zijn dat die weinig of niets weet van dergelijke producten en bevooroordeld is. Veel gebruikers zij zo sterk overtuigd van de gezondheidswinst door het innemen van dergelijke producten dat zij er zelfs mee door zouden gaan als door wetenschappelijk onderzoek aangetoond zou worden dat zij niet werken. Daarnaast bleek er een brede steun te bestaan voor regulering door de overheid met name waar het gaat om veiligheid en het verwijderen van schadelijke producten van de markt.

Blendon RJ, DesRoches CM, Benson JM, Brodie M, Altman DE. Americans' views on the use and regulation of dietary supplements. Arch Int Med 2001;161:805-10.

Zie ook:  Americans' Views On The Use And Regulation Of Dietary Supplements - Brief Article

Nieuwsbrief

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site.

GERELATEERDE ARTIKELEN

NIEUWSBRIEF AAN- OF AFMELDEN

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site. Vul uw e-mailadres in en meld u aan!
Uw e-mailadres: 
Aanmelden Afmelden