Integratieve kindergeneeskunde niet gedogen

3 jul 2012 | Van de Webredactie | Laatste wijziging: 3 jul 2012

Laat de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) zich toeleggen op het bewaken van de (wetenschappelijke) kwaliteit van de opleidingen en van de beroepsbeoefenaren.

Dan kan korte metten worden gemaakt met complementaire alternatievelingen (lees: kwakzalvers), adviseert Gerk van Staveren in zijn recente column op de KNMG-website, onder de aandachttrekkende kop Gedoogregistratie.

Van Staveren is secretaris van de HVRC. De HVRC (huisartsen/verpleeghuisartsen) zal vanaf 1 januari 2013 opgaan in de RGS, net als de twee andere registratiecommissies: MSRC (medisch specialisten) en SGRC (sociaal-geneeskundigen). In zijn column maakt Van Staveren zich boos over 'integratieve kindergeneeskunde', in zekere zin kwakzalverij in de kindergeneeskunde. Zie publicaties op Artsennet en op de website van de Vereniging tegen de Kwakzalverij.

Het zou mooi zijn als de heldere column van Van Staveren het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) zou inspireren stelling te nemen tegen leden die niet vies zijn van kwakzalverijachtige activiteiten.

GERELATEERDE ARTIKELEN

NIEUWSBRIEF AAN- OF AFMELDEN

De Digitale Nieuwsbrief van de VtdK houdt u regelmatig op de hoogte van nieuwe artikelen op deze site. Vul uw e-mailadres in en meld u aan!
Uw e-mailadres: 
Aanmelden Afmelden